ΔΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Μαιευτήρας Χειρουργός / Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Παν. Αθηνών

Ειδικός στον προγεννητικό έλεγχο και την γυναικολογική υπερηχογραφία, Diploma in Fetal Medicine (UK).
Πανεπιστημιακός Υπότροφος στην Εμβρυομητρική ιατρική, Γ’ Μαιευτική / Γυναικολογική Κλινική, Αττικόν.
Ειδικός σε ενδομήτριες επεμβάσεις με laser σε έμβρυα.

Διαβάστε Περισσότερα   

2018 – σήμερα Υπεύθυνος Μονάδας Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπεύθυνος Κυήσεων Υψηλού Κινδύνου, Γ΄ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αττικόν
2015 – σήμερα Ακαδημαϊκός Υπότροφος, Γ΄ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αττικόν
2011- 2015 Υπεύθυνος Μονάδας Ιατρικής Εμβρύου, Μαιευτικό και Γυναικολογικό κέντρο ΓΑΙΑ, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
2011 Άδεια Εκτέλεσης Υπερήχων στην Ελλάδα
2007 – 2010 Research Fellow, Εμβρυομητρική Ιατρική και Αρχόμενη κύηση, King’s College Hospital, London
2007 Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Αθηνών
2006 Τίτλος Ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών
2005 – 2007 Specialist Registrar στη Μαιευτική-Γυναικολογία, King’s College Hospital, London
2004 – 2005 Senior House Officer στη Μαιευτική-Γυναικολογία, King’s College Hospital, London
2003 – 2004 Senior House Officer στη Μαιευτική-Γυναικολογία, Queen Mary’s Hospital, London
2001 – 2003 Ειδικευόμενος Ιατρός στη Γυναικολογία, Π.Γ.Ν. Λαϊκό, Αθήνα
1999 – 2000 Ειδικευόμενος Ιατρός στη Γενική Χειρουργική, Ά Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, Λαϊκό Νοσοκομείο, Αθήνα
1998 – 1999 Σμηνίτης Ιατρός – Πολεμική Αεροπορία
1997 – 1998 Αγροτικός Ιατρός (υπηρεσία υπαίθρου), Άγιος Γεώργιος Βοιωτίας
1996 Πτυχίο Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Αθηνών

1996 Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
2006 Τίτλος Ιατρικής Ειδικότητας, Μαιευτήρας / Γυναικολόγος
2007 Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
2007 – 2010 Εξειδίκευση στην Εμβρυομητρική Ιατρική (Diploma in Fetal Medicine, FMF, UK)

Διδακτορική Διατριβή

«Διερεύνηση της σχέσης της ανευπλοειδίας με την έκφραση της τελομεράσης σε όγκους του γεννητικού συστήματος της γυναίκας»

Η έρευνα αυτή, που εμπλέκει Γενετική με Ογκολογία, εκπονήθηκε κυρίως στο Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Κου Καραγιαννάκου. Τη μελέτη επέβλεψε ο Ερευνητής του ΙΒΕΕΑ κος Σαράντης Γκάγκος, PhD. Στα πλαίσια της έρευνας αυτής παρακολούθησα ασθενείς με καρκίνο ωοθηκών για περισσότερο από 5 χρόνια μετά την αρχική διάγνωση και εκπαιδεύτηκα σαν Visiting Research Fellow σε τεχνικές ανάλυσης DNA και FISH στην Μονάδα Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης και σε Πανεπιστημιακά Κέντρα της Αμερικής (Baylor College, Houston και MD Anderson, Houston).

Ο δεύτερος μεγάλος τομέας της έρευνάς μου είναι η αρχόμενη κύηση και ιδιαίτερα οι 10 πρώτες της εβδομάδες. Στα πλαίσια της έρευνας αυτής παρακολούθησα περισσότερες από 5500 μονήρεις και 400 πολύδυμες κυήσεις από την αρχόμενη κύηση μέχρι τον τοκετό. Η έρευνα αυτή οδήγησε σε ομιλίες σε διεθνή συνέδρια και σειρά δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά. Σε κλινικό επίπεδο, η έρευνα αυτή έκανε δυνατή πρώτον, τη δημιουργία νέας και ακριβέστερης κλίμακας χρονολόγησης κύησης και δεύτερον, την έγκαιρη και σωστή πρόβλεψη επιπλοκών της αρχόμενης αλλά και της όψιμης κύησης όπως αποβολές 1ου και 2ου τριμήνου, χρωμοσωμκές ανωμαλίες, πρόωρος τοκετός, καθυστέρηση ανάπτυξης εμβρύου και προεκλαμψία.

Τα τελευταία χρόνια η έρευνά μου εντοπίζεται στην πρόβλεψη επιπλοκών της κύησης και ιδιαίτερα στην πρόβλεψη της προεκλαμψίας, της καθυστέρησης ανάπτυξης εμβρύου και του ενδομητρίου θανάτου. Διετέλεσα επιστημονικός υπεύθυνος στην Ελλάδα για την πανευρωπαϊκή μελέτη ASPRE που αφορά την πρώιμη πρόβλεψη της προεκλαμψίας και της πλακουντιακής ανεπάρκειας και την πρόληψή της με χορήγηση ασπιρίνης 150mg ημερησίως. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό New England Journal of Medicine τον Αύγουστο 2017.

Στο τελευταίο παγκόσμιο συνέδριο εμβρυομητρικής ιατρικής στη Σλοβενία παρουσίασα την τελευταία μου μελέτη που αφορά την πρόβλεψη του ενδομητρίου θανάτου και της γέννησης νεογνού με πολύ χαμηλό βάρος γέννησης που βασίζεται στο ιστορικό της μητέρας και σε ένα υπερηχογράφημα εμβρύου/μητέρας στις 20 εβδομάδες κύησης.

Από το Δεκέμβριο του 2010 που επέστρεψα στην Ελλάδα παραμένω τακτικός επιστημονικός συνεργάτης του Kings College Hospital, London, UK, συμμετέχοντας με διάφορους τρόπους στα τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα του Fetal Medicine Foundation, UK.

Αφού ολοκλήρωσα 4 χρόνια ειδικότητας στην Χειρουργική και στη Γυναικολογία στο Λαϊκό νοσοκομείο στην Αθήνα, συνέχισα την εκπαίδευση μου στη Μεγάλη Βρετανία όπου παρέμεινα για περίπου 8 χρόνια. Αυτό το διάστημα εκπαιδεύτηκα και εργάστηκα στη κλινική Μαιευτική και Γυναικολογία σε 2 Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία. Οι θέσεις που κατείχα ήταν πάντα έμμισθες, πλήρους απασχόλησης στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας και αναγνωρισμένες σαν επίσημες εκπαιδευτικές θέσεις από το Βασιλικό Κολλέγιο των Μαιευτήρων της Αγγλίας. Συγκεκριμένα, αρχικά επιλέχθηκα, μετά από συνέντευξη, για τη θέση του Senior House Officer στο νοσοκομείο Queen Mary’s, Sidcup, Greater London όπου εργάστηκα επιτυχώς για 18 μήνες. Ακολούθησε η επιλογή μου σαν Senior House Officer αρχικά και Specialist Registrar αργότερα (μετά από επιτυχή συνέντευξη μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων) στο νοσοκομείο King’s College Hospital στο Λονδίνο. Στο νοσοκομείο αυτό παρέμεινα περίπου 6 χρόνια σε διάφορες θέσεις. Κατά τα χρόνια της εκπαίδευσής μου στη Μεγάλη Βρετανία και ιδιαίτερα στο King’s College Hospital είχα την ευκαιρία να εκπαιδευτώ από διεθνούς φήμης Καθηγητές και Χειρουργούς/Γυναικολόγους (Prof Cardozo, Ms Hanna, Mr Marsh, Mr Bidmead, Ms Penna) σε διάφορους τομείς της ειδικότητας.

Στη Μαιευτική, απέκτησα μεγάλη εμπειρία (σαν εκπαιδευόμενος και εκπαιδευτής) στην παρακολούθηση και αντιμετώπιση κυήσεων υψηλού κινδύνου, στη σωστή μετάφραση του εμβρυϊκού καρδιοτοκογραφήματος και στη διενέργεια επιπλεγμένων τοκετών. Ιδιαίτερα κατά τα τελευταία 4 χρόνια της παραμονής μου στην Αγγλία εκπαιδεύτηκα στην Εμβρυομητρική Ιατρική, στο Harris Birthright Research Centre, King’s College Hospital από τον Καθηγητή Κύπρο Νικολαϊδη. Σε αυτό το χρονικό διάστημα εργάστηκα με πλήρη απασχόληση στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής, συμμετείχα ενεργά σε διάφορα ερευνητικά πρωτόκολλα και στην εκπαίδευση νέων συναδέλφων στη Μονάδα (Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Harris Birthright Research Centre για 1 έτος) και εκπαιδεύτηκα σε ενδομήτριες επεμβάσεις σε έμβρυα. Παράλληλα συνέχισα την κλινικό μου έργο κάνοντας εφημερίες ως Επιμελητής στο τμήμα Μαιευτικής Γυναικολογίας του King’s College Hospital.

Στη Γυναικολογία, απέκτησα εμπειρία (σαν εκπαιδευόμενος και εκπαιδευτής) στη διαγνωστική προσέγγιση και στη συντηρητική και χειρουργική αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων. Ειδικότερα, εκπαιδεύτηκα εκτεταμένα και απέκτησα εμπειρία σε ενδοσκοπικές επεμβάσεις όπως επεμβατικές λαπαροσκοπήσεις και υστεροσκοπήσεις και στη διερεύνηση της υπογονιμότητας.
Για το χρονικό διάστημα 2007-2009 εργάστηκα ως Clinical Research Fellow και Specialist Registrar στη Μονάδα Γυναικολογικής Υπερηχογραφίας και Αρχόμενης Κύησης του King’s College Hospital όπου απέκτησα μεγάλη εμπειρία στη Γυναικολογική Υπερηχογραφία και ιδιαίτερα στη διάγνωση και αντιμετώπιση οξέος ή χρόνιου κοιλιακού άλγους, όγκων ωοθηκών και επιπλοκών αρχόμενης κύησης (όπως παλίνδρομη κύηση, κύηση καισαρικής ουλής και άλλες εξωμήτριες κυήσεις).

Ερχόμενος στην Ελλάδα (2011) αρχικά διετέλεσα Υπεύθυνος της Μονάδας Ιατρικής Εμβρύου του Μαιευτηρίου Γαία για 4 χρόνια. Είναι η πρώτη μονάδα ή κέντρο στην Ελλάδα που εφάρμοσε στην κλινική πράξη το μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο με τη μέθοδο του cfDNA (Μάϊος 2013) με επακόλουθο τη δραστική μείωση των επεμβατικών ελέγχων και άριστα αποτελέσματα στη διάγνωση χρωμοσωμικών ανωμαλιών. Ως Υπεύθυνος της μονάδας διοργάνωσα επιτυχώς το πρώτο Επιστημονικό Συμπόσιο στη Ελλάδα με διεθνή συμμετοχή σχετικά με την εφαρμογή του cfDNA test (ΝΙΡΤ) στη διάγνωση χρωμοσωμικών ανωμαλιών.

Από το 2015 είμαι Πανεπιστημιακός Υπότροφος στη Γ΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό. Δραστηριοποιούμαι ως υπεύθυνος της Μονάδας Ιατρικής Εμβρύου και της Παθολογίας κύησης στη Γ΄ Μαιευτική και  Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό νοσοκομείο (Διευθύντρια: Καθηγήτρια κα Καλανταρίδου). Κατά το χρονικό διάστημα της υπευθυνότητάς μου η μονάδα συμμετείχε και ολοκλήρωσε τη πανευρωπαϊκή μελέτη ASPRE για την πρόληψη της πρώιμης προεκλαμψίας με χορήγηση ασπιρίνης σε γυναίκες που εμφανίζουν υψηλό κίνδυνο για αυτή την επιπλοκή. Άλλο επίτευγμα της μονάδας είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα που διευθύνω στο Αττικό, ποικίλες επεμβάσεις σε έμβρυα. Η παροχή ενδομητρίων επεμβάσεων σε έμβρυα στο νοσοκομείο μας έχει πλέον καθιερωθεί με άριστα αποτελέσματα.

«Prediction of adverse outcome at 20 weeks» Labor and Delivery, 16th World Congress In Fetal Medicine, Slovenia, 25-29 June 2017

«Υπερηχογράφημα πρώτου τριμήνου» Εμβρυομητρική ιατρική έγκαιρη διάγνωση – Larissa Symposia No 22, 14-15 Μαϊου 2016

«Screening για προεκλαμψία και IUGR στο πρώτο τρίμηνο» – Διοργάνωση Συμποσίου με διεθνή συμμετοχή και ομιλία Screening στην κύηση ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο, 19-20 Μαρτίου 2016

«Αντιπαράθεση: cfDNA στη δίδυμο κύηση» – Διοργάνωση Συμποσίου με διεθνή συμμετοχή και ομιλία Screening στην κύηση ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο, 19-20 Μαρτίου 2016

«Prognosis of adverse obstetrical outcome in 1st trimester» – 7th Advanced Course of Ultrasound in Obstetrics & Gynecology & 12th MEDUOG Congress Goulandris natural history museum Greece, 11-13 December 2015

«US in obstetrics / 1st trimester» – Πανευρωπαϊκό Συνέδριο στην Ιατρική Υπερηχογραφία EUROSON 2015 27th Congress of EFSUMB Hilton Athens Greece 6-8 November 2015

«Shunting in Pleural effusions CCAM» – Πανευρωπαϊκό Συνέδριο στην Ιατρική Υπερηχογραφία EUROSON 2015 27th Congress of EFSUMB Hilton Athens Greece 6-8 November 2015  

«Step by Step GYN Ultrasound» – Πανευρωπαϊκό Συνέδριο στην Ιατρική Υπερηχογραφία EUROSON 2015 27th Congress of EFSUMB Hilton Athens Greece 6-8 November 2015  

«Μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος  με τη μέθοδο cell free DNA. Το παρόν και το μέλλον» – Διοργάνωση Επιστημονικού Συμποσίου με διεθνή συμμετοχή και ομιλία, Όμιλος Ιατρικού Κεφαλάρι Αθήνα, 30 Μαΐου 2014

Sonographic markers of preeclampsia and fetal growth restriction at 6-10 weeks. Papaioannou GI, Maiz N, Ross J, Nicolaides K. World Congress in Controversies in Obstetrics, Gynecology and Infertility, Lisbon, Portugal, 2012

Scanning at 6-10 weeks of gestation. Papaioannou GI, Poon L, Maiz N, Ross J, Nicolaides K. World Congress in Fetal Medicine, Rhodes, Greece, 2011

Sonographic markers of aneuploidy at 7-9 weeks. Papaioannou GI, Maiz N, Zossmer N, Ross J, Nicolaides K. World Congress in Fetal Medicine, Sorrento, Italy, 2009

Ovarian cancer cell lines negative for telomerase exhibit different patterns of aneuploidy. Gagos S, Papaioannou GI, Hiourea M, Irminger-Finger I, Cahoon S, Antonarakis S. EMBO Congress, Cambridge, UK, 2005

Histologic features of a metastatic melanoma to the ovaries. Mikou P, Papaioannou GI, Gagos S, Liossi A. European Congress of Cytology, Prague, 2003

Conservative management of adnexal torsion in young women. Papaioannou GI, Giannakopoulos K, Vagou E, Lagadas A, Toufexi E. 5th Congress on Woman’s Health and Disease, Athens, Greece, 2002

«Υπερηχογραφική διάγνωση της μη βιώσιμης κύησης»  1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Υπερήχων στη Γυναικολογία Crowne Plaza Hotel, Αθήνα 10-12 Νοεμβρίου 2017

«Πρόβλεψη και πρόληψη προεκλαμψίας και ενδομήτριας καθυστέρησης της αύξησης»  19ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής, Μέγαρο Διεθνές Κέντρο Αθηνών 13-15 Οκτωβρίου 2017

«IUGR: διάγνωση και αντιμετώπιση πρώιμου και όψιμου» Εκπαιδευτικά μαθήματα Ελληνική Εταιρεία Εμβρυομητρικής Ιατρικής,  Filoxenia Hotel, Καλαμάτα, 8-9 Σεπτεμβρίου 2017

«Stab the Professor» Εκπαιδευτικά μαθήματα Ελληνική Εταιρεία Εμβρυομητρικής Ιατρικής,  Filoxenia Hotel, Καλαμάτα, 8-9 Σεπτεμβρίου 2017

«Υπέρταση» – 9ο Παγκρήτιο Συνέδριο Μαιευτικής Γυναικολογίας, Ρέθυμνο Κρήτης 1-2 Απριλίου 2017

«Υπερηχογραφική διάγνωση και αξιολόγηση παθολογίας σε δίδυμες κυήσεις» – Υπερηχογραφική Αξιολόγηση Εμβρύου 1ο και 3ο τρίμηνο Αμφιθέατρο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» Νοσοκομείο, 17-18 Μαρτίου 2017

«Screening προεκλαμψίας και ενδομήτριας υπολειπόμενης ανάπτυξης» – Υπερηχογραφική Αξιολόγηση Εμβρύου 1ο και 3ο τρίμηνο Αμφιθέατρο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» Νοσοκομείο, 17-18 Μαρτίου 2017

«Ενδομήτριες επεμβάσεις σε πολύδυμες κυήσεις» – Στρογγυλή τράπεζα, Πολύδυμες κυήσεις – «ΑΤΤΙΚΟΝ» Νοσοκομείο, 28 Φεβρουαρίου 2017

«Επιπλοκές κύησης στο 1ο τρίμηνο» – 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία Makedonia Palace Thessaloniki, 14-16 Οκτωβρίου 2016

«Πρόβλεψη και πρόληψη πρόωρου τοκετού» Πρόωρος Τοκετός – 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Εμβρυομητρικής Ιατρικής Ναύπλιο, 3-5 Ιουνίου 2016

«Επείγοντα στην μαιευτική και γυναικολογία» Σεμινάριο Υπερηχογραφίας – 42ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Divani Caravel Αθήνα, 11-14 Μαϊου 2016

«Δοκιμασία διαλογής πληθυσμού για προεκλαμψία και πρόωρο τοκετό στο 1ο τρίμηνο» Προβλήματα της περιγεννητικής περιόδου – 11η διακλινική ημερίδα ATTIKOΝ Νοσοκομείο, 21 Noεμβρίου 2015

«Παθοφυσιολογία πλακούντα» – 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογία Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας  Βόλος, 28-31 Μαΐου 2015

«Συγγενής διαφραγματοκήλη» – Κεντρικό Αμφιθέατρο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» Νοσοκομείο, 18 Φεβρουαρίου 2015

«Αμνιακό υγρό και πλακούντας» – Γυναικολογική Εταιρεία και Ελληνική Εταιρεία Εμβρυομητρικής Ιατρικής ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα, 12–13 Δεκεμβρίου 2014

«Βιοχημικοί  Υπερηχογραφικοί δείκτες 1ου και  2ου τριμήνου για τη διάγνωση ανευπλοεϊδισμού» Προγεννητικός έλεγχος και κύηση υψηλού κινδύνου – ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο, 08 – 12 Δεκεμβρίου 2014

«Η προσέγγιση του μαιευτήρα» Ιογενείς Περιγεννητικές Λοιμώξεις – 10η διακλινική ημερίδα ATTIKOΝ Νοσοκομείο, 6 Δεκεμβρίου 2014

«NIPT εφαρμογή στην κλινική πράξη» – 5ο Παν/νιο Συνέδριο Υπερήχων στη Μ/Γ Πολεμικό Μουσείο Αθήνα, 14 – 16 Νοεμβρίου 2014

Μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος: νεότερα δεδομένα, 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Εμβρυομητρικής Ιατρικής, Ιωάννινα, Μάιος 2014

Θυρεοειδοκήλη, Κυστικό ύγρωμα, Περιτύλιξη ομφαλίδας περί τον αυχένα, 10ο Κλινικό Σεμινάριο Εμβρυομητρικής Ιατρικής, Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα, Δεκέμβριος 2013

Πρόωρος τοκετός: Πρόγνωση- Υπερηχογραφική παρακολούθηση, 5ο Σεμινάριο Μαιών-Mαιευτών, Αθήνα Δεκέμβριος 2013

Υπερηχογραφική παρακολούθηση υπολειπόμενου εμβρύου, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γαία, Αθήνα Απρίλιος 2013

Το υπερηχογράφημα στις 6-10 εβδομάδες, 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Εμβρυομητρικής Ιατρικής, Σκιάθος Μάιος 2012

Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στην Ιατρική Εμβρύου, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γαία, Νοέμβριος 2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Aspirin versus Placebo in Pregnancies at High Risk of Preterm Preeclampsia. Rolnik D, Wright D, Poon LC, O’Gorman N, Syngelaki A, de Paco Matallana C, Akolekar R, Cicero S, Janga D, Singh M, Molina FS, Persico N, Jani J, Plasencia W, Papaioannou G, Gavish KT, l Meiri H, Gizurarson S, Maclagan K, Nicolaides KH. New England Journal in press

Multicenter screening for preeclampsia by maternal factors and biomarkers at 11-13 weeks’ gestation: comparison to NICE guidelines and ACOG recommendations. O’ Gorman NWright DPoon LCRolnik DLSyngelaki Ade Alvarado MCarbone IFDutemeyer VFiolna MFrick AKaragiotis NMastrodima Sde Paco Matallana CPapaioannou GPazos APlasencia WNicolaides KH. Ultrasound Obstet Gynecol. 2017 Mar 10 [Epub ahead of print]

Plasma biomarkers for the identification of women at risk for early-onset preeclampsia. Kolialexi A, Tsangaris GT, Sifakis S, Gourgiotis D, Katsafadou A, Lykoudi A, Marmarinos A, Mavreli D, Pergialiotis V, Fexi D, Mavrou A, Papaioanou GK, Papantoniou N. Expert Rev Proteomics. 2017 Mar;14(3):269-276.

Complex Rearrangement Involving Three Chromosomes, Four Breakpoints and a 2.7-Mb Deletion in the 18q Segment Observed in a Girl with Mild Learning Difficulties. Kontodiou M, Daskalakis G, Vetro A, Paspaliaris V, Papaioannou G, Dagklis T, Tsakiridis I, Ziegler M, Liehr T, Thomaidis L, Papoulidis I, Manolakos E. Cytogenetic and Genome Research.

The roles of telomerase in the generation of polyploidy during neoplastic cell growth. Christodoulidou A, Raftopoulou C, Chiourea M, Papaioannou GI, Hoshiyama H, Wright WE, Shay JW, Gagos S. Neoplasia 2013;15:156-168

Yolk sac diameter in early pregnancy in maternal diabetes mellitus. Papaioannou GI, Syngelaki A, Maiz N, Ross JA, Nicolaides KH. Gynecol Obstet Invest. 2012; 73(1):16-20.

Prediction of outcome in dichorionic twin pregnancies at 6-10 weeks’ gestation. Papaioannou GI, Syngelaki A, Maiz N, Ross JA, Nicolaides KH. Am J Obstet Gynecol. 2011; 205(4):348.e1-5.

Ultrasonographic prediction of early miscarriage. Papaioannou GI, Syngelaki A, Maiz N, Ross JA, Nicolaides KH. Hum Reprod. 2011; 26(7):1685-92

Sonographic markers of aneuploidies at 6-10 weeks of gestation. Papaioannou GKI, Syngelaki A, Maiz N, Ross JA, Nicolaides KH. Early Hum Dev. 2011; 87(7):453-6.

Normal ranges of embryonic length, embryonic heart rate, gestational sac diameter and yolk sac diameter at 6-10 weeks. Papaioannou GI, Syngelaki A, Poon LC, Ross JA, Nicolaides KH. Fetal Diagn Ther. 2010; 28(4):207-19.

Unusually stable abnormal karyotype in a highly aggressive melanoma negative for telomerase activity. Gagos S, Papaioannou GI, Chiourea M, Merk-Loretti S, Jefford CE, Mikou P, Irminger-Finger I, Liossi A, Blouin JL, Dahoun S. Mol Cytogenet. 2008; 1:20.